Anläggningen

Foxhillstable

Vår anläggning


Foxhillstable bildades 1994, av oss Esko och Ann-Christine Suominen. Vi valde namnet  Foxhillstable för att platsen kallas för Rävkullen,så vi överstte det fritt till amerikanska.

Vi finns 2,5 mil väster om Oskarshamn i Kalmarlän alldeles intill riksväg 37

Anläggningen är på ca 1,5 hektar plus arrenderad bete på ca 10hektar.

På anläggningen håller vi clinics, träningar och läger med olika tränare.

Vi har en 50 fots rundcorall för hästhantering, ridhus 24 gånger 22 meter isolerad,ute paddock med måtten 65 meter gånger 24 meter, rundbana för körning ca 500 meter.

rasthagar enligt förskrifter från jordbruksverket och tillfälliga uteboxar för besökande hästar, stor transportparkering, saloon för hungriga Cowboys o Cowgirls, sovloft för 6 personer plus övernattningsrum för 4 personer, om någon skulle vara trött någon gång. Kom och bo, koppla av med eller utan häst i westerninspirerad miljö, se bilderna här.

Från fabrik till ett westernstall.


Det går inte att tro att det en gång i tiden har varit en fabrik här där stallet, ridhallen och saloonen idag finns, där övernattningsrumet nu finns  var ett pannrum med ett  lof där det stod en stor oljetank. Iden med att bygga om  var något som  har liksom mognat fram,och man förstår idag vilket enormt arbete vi har lagt ner på anläggningen.  vi har eftersträvat att få   det där extra det som ger denna speciella känslan och resultatet har blivit en lugn och skön plats i western miljö..

Det gamla stallet

bild  från det gamla stallet,  det revs ut 2011 och ersattes av ett  tradionellt amerikanskt  westernstall.Saloonen på Foxhill


här intar vi våra måltider under clinicarna och lägren, maten är en  bra  avkoppling och ett tillfälle att umgås efter  en dag med hård träning.

Vy över stallet.


50 fots rundcorall för unghäst hantering och löslongering m.m.

Copyright ©Foxhillstable All Rights Reserved 2020